Te warm? Niet voor de Hof van P…

Home / Nieuwsbrief / Te warm? Niet voor de Hof van P…
In Nieuwsbrief

Nu we een echte zomer meemaken is het een feest om in de vroege ochtend door de Hof van P te lopen en voordat we naar het restaurant gaan vanalles te plukken voor onze gerechten van die dag.

Allereerst zijn daar de tomaten in alle maten, kleuren en vormen die we in onze voorgerechten, sauzen en dressings gebruiken.

Onze tomatenplantage herbergt een keur aan variëteiten, onder andere:

Queen of Orange, Tijgertomaat, Ananas Noire, Prune, trostomaatjes en nog meer bijzondere variëteiten.
Zo is daar een heel speciale, hartvormige tomaat: de Teton de Venus met dicht en zoet vruchtvlees en een heel goede smaak.

Speciaal zijn ook de zwarte tomaten:  de zaden hebben we gekregen van een oud vrouwtje in Istrië.  Als je daar ooit in de buurt bent moet je naar het restaurant van haar zoon gaan, dat is een beleving op zich: Toklaraija in Sovinjsko Polje: https://www.facebook.com/Toklarija-Restaurant-534588429977097/

Daarnaast gebruiken we uit onze hof Verveine, eenf fris, citroenachtig kruid dat we samen met de Marokkaanse munt en de bloem van de Oost-Indische kers gebruiken om ons WML tafelwater van een extra frisse smaak te voorzien.

In onze salades gebruiken we Palmkool, en paarse en groene Shiso uit de Hof van P. Shiso zijn de bladeren van de zogenaamde perillaplant. Deze plant is familie van de munt.

Tot slot gebruiken we diverse soorten zuilfruit en perziken uit de Hof van P in onze desserts.

Zo genieten de Hof en dus ook de klanten van P van deze warme zomer!

Hof van P