Skip to main content

Koninklijke combi

Groene asperges wordt het hele jaar door geteeld, witte asperges wordt o.a. gekweekt op de zandgronden van Midden-Limburg en is volop verkrijgbaar in de periode april-juni. De firma Dingelstad uit Echt is al jarenlang hofleverancier van de asperges die we bij Restaurant P serveren, bij voorkeur komen de stengels van een 3 tot 4-jaar oud bed omdat zo’n bed de beste smaak garandeert.

Het P signatuurgerecht waar veel van onze gasten elk jaar naar uitkijken is asperges met morilles, dé koning van de paddenstoelen. Deze voorjaarspaddenstoel heeft een bijzonder uiterlijk en een fantastisch kruidige smaak. In april en mei wordt deze paddenstoel gevonden onder heggen, in bossen en op kalkhoudende mineraalrijke bodems in Nederland en Vlaanderen.

 

Vorige week kwam het P Team samen om het 5 gangen Aspergemenu van 2023 te kiezen. Buiten was het druilerig en fris, binnenliep de temperatuur flink op want er werd kritisch geproefd en gekeurd. Veel culinaire en mooi opgemaakte gerechten passeerden de revue, allemaal als hoofdingrediënt Asperge, de ene keer met een zuurtje, de andere keer met ham of spinazie, met bereidingen van ei, en/of vergezeld door heerlijke sauzen. Het was nog een hele uitdaging om uit zoveel gerechten en smaken een evenwichtig menu samen te stellen.


5-gangen Aspergemenu 2023

We serveren dit menu gedurende de periode 29 april t/m 21 mei. U kunt ook een volledig vegetarisch Aspergemenu bestellen, u dient dit dan wel bij de reservering expliciet te vermelden.

Amuse

1e voorgerecht: Aspergeterrine – coppa – eidooiercrème 

2e voorgerecht: Aspergesalade – espuma – ei botarga

Tussengerecht: Kiprouleau – olorososaus – gebrande asperges

Signatuurgerecht: Asperges – morilles

Dessert: Aardbeien – rabarber


Onze kalender

7 april t/m 23 april:
Naar uw voorkeur een 3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Op 8 april is ons restaurant gereserveerd voor een besloten feest.

28 april t/m 21 mei:
Het 5-gangen Asperge Festijn, we serveren dan gerechten voor zowel vega’s alsook niet-vega’s. Op 28 april en 12 en 13 mei zijn we al volgeboekt.

2 t/m 25 juni:
3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

30 juni t/m 23 juli:
Kreeftenfestijn

Reserveren kan hier via onze website www.restaurant-p.nl of telefonisch (tel. 06 511 155 40).

Graag tot ziens,

Het P team