Skip to main content

Gastkok op leeftijd

Ze had er maanden naar uitgekeken maar op 13 oktober j.l. was het dan eindelijk zo ver. De schoondochter van onze gastkok Wies Dirkx kwam helemaal uit Arnhem om Wies op donderdagochtend van Heerlen naar Grevenbicht te brengen. De krasse dame op leeftijd werd afgezet bij Restaurant P waar de voorbereiding voor het tweede weekend van ons wildmenu in volle gang was. Wies trok een koksbuis aan en bond een schort voor waarna ze aan de slag ging in de keuken samen met de aanwezige P koks. Het leek alsof ze haar hele leven in de keuken van een restaurant had gestaan; ze deinsde niet terug voor de hertenrug, ze fileerde hazen, en roerde in de wildfond die stond te trekken in grote pannen.

Op zaterdagavond schoven haar zoon en schoondochter aan in het restaurant en zorgde Wies ervoor dat de borden voor haar familie piekfijn waren opgemaakt. Aan het einde van de avond ontving ze uit handen van P-kok Siel, een oorkonde voor haar bijzondere verdienste als gastkok in Restaurant P.

Wies omschreef haar avontuur als “een hele uitdaging, een zeer leerzame les, een aanrader, ze heeft genoten van de sfeer en de onderlinge samenwerking en is een unieke ervaring rijker”. U kunt het volledige relaas van Wies hier lezen.

Mocht u ook een keer als gastkok willen meehelpen in ons restaurant, stuur dan een mail naar info@restaurant-p.nl.

  

Candlelight dinner

Afgelopen dinsdag was het tijd voor de proefkook van het Candlelight dinner dat we gaan serveren van 25 november t/m 11 december. U kunt alvast reserveren voor het Candlelight dinner via onze website of telefonisch (tel. 06 511 155 40).