Het Geinig Potje

Home / Nieuwsbrief / Het Geinig Potje
In Nieuwsbrief

De benaming geinig potje is afkomstig van Mac van Dinther die in februari 2013 als culinair recensist van de Volkskrant ons restaurant heeft bezocht en de aan tafel gerookte zalm in het Volkskrant Magazine betitelde als het ‘geinig potje’. Dit gerecht staat vanaf de start van het restaurant op de kaart. Een signatuur gerecht noemt men dat, de handtekening van de chef. Van start tot heden hebben wij dit gerecht geperfectioneerd. Het geinig potje wordt daarom door onze gasten alom gewaardeerd. Niet op de eerste plaats vanwege de voortreffelijke smaak maar ook om de actie die er tijdens het serveren aan tafel plaats vindt.

Het geinig potje bestaat uit een mango-paprika salsa waarop de licht gebakken stukjes zalm liggen. Hier bovenop liggen de gedroogde takjes tijm die door de bediening aan tafel aangestoken worden. De deksel gaat op het potje en de rook die de smeulende takjes tijm veroorzaken zorgen voor de lichte rooksmaak.

Het geinig potje is een van onze meest gevraagde en gewaardeerde gerechten. Het staat sinds de opening van het restaurant op de menukaart en is tot nu toe 1500 keer opgediend.