Pensionado’s runnen Restaurant!

Het woord  ‘participatie-samenleving’ is sinds haar introductie door Koning Willem-Alexander al vaak gehoord, maar wordt nog te weinig in praktijk gebracht. Een groepje gepensioneerden in Grevenbicht is echter een lichtend voorbeeld: zij besloten hun vrije tijd te gebruiken om als vrijwilliger een restaurant te runnen.

Leef je pensioen, er is nog zoveel te doen!

Leef je pensioen is hét inspiratie en motivatie platform voor mensen die bezig zijn met hun pensioen. Hier kun je vragen, dromen, ervaringen en wensen met elkaar delen. Je kunt van elkaar leren, samen oplossingen bedenken antwoorden vinden en ideeën opdoen. Dus deel jouw inspiratie en… Leef je pensioen, want er is nog zoveel te doen!

Een team van leef je pensioen heeft in Restaurant P opnamen gemaakt waarin Ad Raven een van onze pensionado’s vertelt over de fase na zijn pensionering.

Bekijk in onderstaande video de wijze waarop Ad hiertoe is gekomen en hoe hij dit ervaart.
www.leefjepensioen.nl

Lees het artikel over de pensionado’s die hun eigen restaurant openden in de december uitgave 2013 van het tijdschrift Zin. Artikel in Zin ( www.zin.nl

Schermafbeelding 2014-04-14 om 13.06.16

Mijn lust en mijn leven: Interview door Maaike met Ardy en Yvonne, twee gemeente ambtenaren die beiden nauw betrokken zijn.

Schermafbeelding 2014-04-14 om 13.10.01

Interview op radio Max

Op 26-08-2013 zijn John Lodge en Peter van Galen in het programma “twee dingen” te gast geweest om te komen vertellen over het restaurant-p. Om het hele intervieuw te beluisteren klik hier.

Uitbreiding van onze P-familie


Het team van restaurant P in Grevenbicht is uitgebreid met Marie-José Schreurs-van Peij. Wij zijn blij dat deze passionada uit Grevenbicht ons team komt versterken. Klik hier om te lezen over de uitbreiding van onze familie: de Pensionado’s

Lees ons verhaal door Volkskrant recensent Mac van Dinther.

 Apetrots zijn we op het artikel dat op 23-02-2013 in de Volkskrant magazine is verschenen. Totaal onverwachts bezocht de kritische Volkskrant journalist Mac van Dinther en collega 14 dagen geleden (anoniem) ons restaurant. Dit artikel motiveert ons om nog beter te presteren!

Mac van Dinther gaat eten in Restaurant P. ‘Restaurant P? Waar staat die P voor?’ Die staat voor passie, perfectie, puur en plezier.

artikel-27-10-2012
pensionado’s in de horeca