P bestaat 7 jaar!

 in Nieuwsbrief

Lieve gasten,

Het P-team en de jeugd vierden afgelopen december haar 7-jarig bestaan.  Op 3 december 2019 werden de jongeren verrast met een heerlijk menu in ons restaurant. Uiteraard werd er door de P’s gekookt en bediend. Het was een heel gezellige avond, ook voor de aanhang van de P’s.

Op 10 december was het uitstapje naar Koksijde (België) voor de P’s met partners. Het geheel van diner en overnachting vond plaats in Hotelschool Ter Duinen, een eigentijdse school, die meer dan 70 jaar traditie koppelt aan een open visie op de toekomst. Wij bevonden ons in de wereld van enthousiaste jongeren, die op zeer gepaste wijze, in de leer zijn om later werkzaam te zijn als kok, gastvrouw/gastheer of als manager. We hebben genoten van hun kook- en bedieningskunsten en van elkaar!

Als we kijken naar een levenscyclus van 7 jaar, hebben wij de fase van de goedheid (0-7 jaar) nu achter ons gelaten. De geboorte van restaurant P en de ontwikkeling tot wat het nu is geworden. Er is veel aandacht gegeven aan goedheid. Samen hebben we gezorgd voor een huiskamer-idee, om gezellig te eten en te drinken, onder het genot van vriendelijke bediening. Ook zoekende naar een eigen authenticiteit.

We zijn nu begonnen aan de fase van de schoonheid (7-14 jaar). In deze fase gaan we kijken naar zelfexpressie, kijken wat wij en de gasten nodig hebben en het verder vormgeven van ons restaurant. Als dat in harmonie kan, gaan wij schoonheid ervaren… P is na 7 jaar geen onbekende meer in het Limburgse en heeft op dit moment een vaste klantenkring opgebouwd van Maastricht tot Weert en van Sittard tot Hasselt! Tijdens onze beperkte openingstijden (vrijdag/zaterdag/zondag) mogen wij toch gemiddeld een
70-tal gasten per week ontvangen.

Alle P’s zien dit vrijwilligerswerk als een leuke en leerzame mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als kok of gastheer/gastvrouw in de bediening. De meeste blijven een jaar of 4. John Lodge en Hub Lemmens zijn nog steeds erg actief voor P: mannen van het eerste uur, die de geboorte van P daadwerkelijk hebben meegemaakt! Op dit moment is er weer ruimte voor Pensionado’s als gastvrouw/gastheer in de bediening.

Wij nodigen Pensionado’s en jongeren (die wel betaald krijgen) uit om met ons te komen praten over mogelijke deelname aan ons P-gevoel.

Van harte willen wij al onze gasten bedanken; jullie hebben het mogelijk gemaakt dat wij ons 7-jarig bestaan hebben kunnen vieren!

Culinaire groet, hele P-crew