Skip to main content

Ons themamenu Asperges

In de periode van 28 april t/m 21 mei serveren we een 5-gangen Aspergemenu. We ontvangen onze gasten graag rond 18:00 uur waarna we het eerste gerecht om 18:30 uur aan alle gasten gelijktijdig zullen uitserveren. De kosten van dit themamenu bedragen €59 p.p. exclusief drank. Het is ook mogelijk om een volledig vegetarisch Aspergemenu te bestellen, u dient dit dan wel bij de reservering expliciet te vermelden.

De belangstelling voor dit menu is groot, een aantal data zijn helaas al volgeboekt. Mocht u jammer genoeg niet meer terecht kunnen voor het themamenu Asperges, ook in de weken die daarop volgen zullen we een aantal gerechten met deze mooie seizoen groente serveren.


Themamenu Asperges:

 

Amuse

1e voorgerecht: Aspergeterrine – coppa – eidooiercrème

2e voorgerecht: Aspergesalade – espuma-ei –  botarga

Tussengerecht: Kiprouleau – olorososaus – gebrande asperges

Signatuurgerecht: Asperges – morilles

Dessert: Aardbeien – rabarber

 


Bijpassende wijnen

Marian en Theo, de sommeliers van Restaurant P, zijn samen op pad geweest om voor u een aantal bijpassende wijnen te zoeken bij het aspergemenu.

Bij het hoofdgerecht is gekozen voor de “Terres Amoureuses” van Altugnac uit Limoux, een wijn gemaakt van hoofdzakelijk chardonnay aangevuld met mauzac druiven. De wijngaarden van dit wijngoed liggen op 350-500 meter hoogte en profiteren van het koelere mediterrane bergklimaat, de Pyreneeën zijn immers niet ver weg.

Er is ook gedacht aan de liefhebbers van een klassieke Pinot Blanc uit de Elzas.

Geeft u de voorkeur aan een rode wijn, dan adviseren Marian en Theo bijvoorbeeld een “Entre Nous”, een bijzondere rode wijn uit het hart van de Languedoc, gemaakt van de petit verdot druif. De invloed van de Middellandse Zee, het droge, zonnige klimaat en de zand/leembodem zijn de ideale factoren voor het maken van goede wijn. Deze mond vullende wijn vult het gerecht goed aan met zijn rijpe zwarte fruit en verrassend zachte tannines.


Zonder alcohol kan ook

Misschien houdt u niet van alcohol, of bent u dit keer de bob, dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een alcoholvrij drankje. Een prosecco zonder alcohol, een alcoholvrij biertje of een alcoholvrije gin-tonic kon u altijd al kiezen.  Bij het Aspergemenu kunnen we u nu ook een alcoholvrije witte wijn aanbieden. We zijn erg benieuwd naar uw ervaring.


Onze kalender

21 april t/m 23 april:
Naar uw voorkeur een 3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

28 april t/m 21 mei:
Het 5-gangen Asperge Festijn, we serveren dan gerechten voor zowel vega’s alsook niet-vega’s (wel graag bij reservering aangeven dat u vegetarisch wenst te eten). De kosten van dit menu bedragen €59 p.p. exclusief drank. Check onze website om te kijken of er op de door u gewenste datum nog plaatsen beschikbaar zijn.

26 t/m 28 mei:
Gesloten.

2 t/m 25 juni:
3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

30 juni t/m 23 juli:
Kreeftenfestijn

Reserveren kan via onze website www.restaurant-p.nl of telefonisch (tel. 06 511 155 40).

Graag tot ziens,

het P team