Skip to main content

Grote belangstelling

Dit jaar zijn we compleet verrast door de grote belangstelling voor het themamenu Asperges; alle avonden waren in no-time helemaal volgeboekt. Natuurlijk zijn we apetrots op de complimenten die we van onze gasten kregen over de gerechten en de bijbehorende wijnen. Maar we betreuren het ook heel erg dat we (vaste) gasten hebben moeten teleurstellen omdat er geen plek meer was.

 


3, 4 of 5-gangen, aan u de keuze

Voor de mensen die het thema menu Asperges zijn misgelopen, is het wellicht een aanrader om in de maand juni te reserveren voor ons 3, 4 of 5 gangen menu. Opnieuw zullen diverse bereidingen van asperges een hoofdrol spelen in de gerechten die desgewenst begeleid worden door bijpassende wijnen. Het volledige menu kunt u vinden op onze website.


Zwart-wit

Onlangs kleurde restaurant P wit toen een delegatie van een kookclub uit Hoensbroek aanschoof voor een culinair avondje. Na een uurtje vergaderen besloten de heren als dresscode te kiezen voor een witte koksbuis met daarop het logo van hun eigen kookclub. Het gezelschap werd 35 jaar geleden opgericht door een aantal bestuursleden van de oude LTS. Er werd een wedstrijd uitgeschreven om een naam voor de kookclub te bedenken die afgekort kon worden met LTS, zo ontstond La Table Sauvage (de wilde tafel).

De heren hebben genoten en waren aangenaam verrast door de smaken van de gerechten en de opmaak van de borden die werden geserveerd.

Aan het eind van de avond ging de zwarte brigade van Restaurant P op de foto met de witte collega’s van LTS.


Eigen kweek

Veel van de kruiden, groenten en bloemen die we tijdens de zomerperiode in ons restaurant gebruiken worden gekweekt in de Hof van P in Echt en op de maasklei in de tuin van één van de P’s in Grevenbicht. De zaailingen worden opgetrokken in potjes en als de plantjes groot genoeg zijn en de vorst uit de lucht is, worden ze in de volle grond gepoot en groot getrokken. Een arbeidsintensieve bezigheid maar al dat werk is snel vergeten als er in hartje zomer volop geoogst kan worden. Helaas zorgt het natte voorjaar voor veel slakken die dol zijn op het jonge groen, hopelijk gooien de veelvraten geen zout in het eten.


Wat kunt u verder van ons verwachten

t/m 21 mei:
Het 5-gangen Asperge Festijn (volledig volgeboekt).

26 t/m 28 mei:
Gesloten.

2 t/m 25 juni:
3, 4 of 5-gangen menu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Ook in dit menu blijft een belangrijke rol weggelegd voor dé groente van dit seizoen en uit deze regio (asperge)

30 juni t/m 23 juli:
Kreeftenfestijn. We ontvangen al veel boekingen voor dit 5-gangen menu, wacht dus niet te lang als u ook wil genieten van dit menu bestaande uit schaal- en schelpdieren (kosten €64 p.p. exclusief drank)

Reserveren kan via onze website www.restaurant-p.nl of telefonisch (tel. 06 511 155 40).

Graag tot ziens,

het P team