Vegetarisch weekend in P  5, 6 en 7 april

Home / Nieuwsbrief / Vegetarisch weekend in P  5, 6 en 7 april
In Nieuwsbrief
VOORAANKONDIGING

Vegetarisch weekend in P
5, 6 en 7 april

Er zijn steeds meer mensen die geen vlees en vis eten. Toen wij 6 jaar geleden met Restaurant P begonnen, was het aantal vegetariërs 5% van onze gasten, dat is nu gegroeid tot 10%.

Een van de huidige P’s (Kara) is al 40 jaar vegetariër en zij stelde voor om een vegetarisch weekend in Restaurant P te organiseren. Omdat bij koppels de combinatie 1 vegetariër en 1 vleeseter vaak voorkomt, is er tijdens dit vegetarisch weekend de gelegenheid om als hoofdgerecht ook vlees te kiezen. Dit dient dan wel expliciet vermeld te worden bij de reservering.

Op dit moment zijn wij druk bezig met proefkoken om een mooi menu voor u samen te stellen! Met ons 5-gangen vegetarisch menu beperken wij ons tot de groep vegetariërs* die geen vlees en geen vis eten, maar wel gerechten waarin zuivel of eieren verwerkt zijn.

De groetjes van Restaurant P namens Kara.

*Over vegetariërs: Een vegetariër is iemand die niets eet van het gedode dier. Daarnaast heb je ook veganisten, dat zijn mensen, die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel en eieren) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken. Met vegetariërwordt doorgaans lacto-ovo-vegetariër bedoeld: dat zijn mensen die geen vlees of vis eten, maar wel kaas, melk en eieren. Vegetarisch eten is geen dieet, maar een voedingswijze. Mogelijke motieven om vegetariër te worden, kunnen zijn: medeleven met dieren, menselijke gezondheid, wereldvoedselprobleem, zorg voor het milieu, religieuze of spirituele redenen.

Dit 5 gangen vegamenu serveren wij voor 40 euro, dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen. In bovenstaande gerechten zijn onbespoten producten verwerkt, afkomstig van onze eigen ‘Hof van P’. Indien u een vleeshoofdgerecht  wenst, dient dit expliciet bij de reservering vermeld te worden.

Vegetarisch weekend 13.02.2019