Skip to main content

Gastkok in Restaurant P

Een terugblik van Ton Thijs als gastkok

Mijn schoon-broer / zus hadden 40 jarig dienstjubileum, 25 jarig huwelijksfeest en beide verjaardagen en ik wist geen passend cadeau te vinden.

Al zoekende kwam ik op het idee om hun uit te nodigen voor een diner bij Restaurant P. Bij het reserveren trok “gastkok” mijn aandacht. Als gastkok mogen meedraaien in Restaurant P, dat zou fantastisch zijn. Zo gezegd, zo gedaan en een verzoek gestuurd.

Er volgde een kennismaking met John, die me vervolgens inplande op Do 25/1 voor MeP mee te draaien.

Eerst maakte ik kennis met de keukenbrigade en vervolgens wees John me de weg in de keuken en toen gingen we van start.

Ik hielp mee met de voorbereidingen. Groenten, aardappelen en fruit schillen en schoonmaken. Vis van de huid ontdoen, vlees in plakken snijden. Dat was nog niet zo eenvoudig. John leerde me de juiste snijtechnieken en leerde me op een veilige en juiste manier werken. Alle voorbereidingen werden die dag gedaan, hetgeen zeer leerzaam was. Na die dag was ik heel wat ervaring rijker.

Op Zo 28/1 zou het diner plaats vinden. Met mijn geringe ervaring was ik toch wel nerveus.

Om 15:00u was ik in de keuken. Met grote interesse hielp ik mee met het voorbereiden van de gerechten onder het wakend oog van John en Siel.  Mocht de borden opmaken en garneren. Daar komt heel wat vakmanschap en ervaring bij kijken. Op aanwijzing van de bediening serveerde ik de gerechten aan mijn gasten om vervolgens samen met hun te dineren.

Aan het einde van de dag werd er met de keukenbrigade en de bediening bijgepraat en afgesloten onder het genot van een drankje. De gastkok mocht zich bij het gezelschap aansluiten.

Wat heb ik genoten van deze dagen en veel leerzame ervaring opgedaan. De passie voor het koken is weer ontstaan!

Fantastisch!

Met dank aan de P’s!