Skip to main content

Het restaurant

Hoe het ooit begon

Twee vrienden, John Lodge, voormalig manager bij Nedcar en Peter van Galen, huisarts in ruste, namen in 2012 het initiatief voor het starten van hun eigen restaurant. John en zijn vrouw Ardy hadden altijd al een passie voor eten en drinken en John volgde al gedurende een aantal jaren een gedegen koksopleiding op de hotelschool in Hasselt. Peter was na zijn pensioen op zoek naar een tijdsbesteding anders dan alleen de golfbaan.

Er werd een locatie gezocht voor het restaurant naar frans voorbeeld; een klein restaurantje in het rustige dorp Grevenbicht. Een advertentie in de Limburger ‘Gepensioneerden zoeken pensionado’s om restaurant te beginnen’ zorgde voor de werving van koks en bedienend personeel.

Op 1 december 2012 opende het restaurant de deur voor de eerste gasten. Het was behoorlijk improviseren die eerste avond en de navolgende weken want al snel bleek dat het runnen van een heus restaurant toch wat anders is dan het verzorgen van een dinertje voor vrienden aan huis.

De gelegenheid deed zich voor om een stuk grond te kopen waar in 2014 De Hof van P werd gerealiseerd. In deze tuin worden groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen gekweekt die in de gerechten worden verwerkt. De verse bloemen op de tafels in het restaurant zijn afkomstig uit de pluktuin van een van de P’s.

Veel P’s kwamen en gingen in de loop der jaren. Maar er zijn twee mannen van het eerste uur die nog steeds aan boord zijn; John Lodge, chef-kok, en Hub Lemmens, financieel bewindvoerder.

Restaurant P vandaag de dag

Het restaurant heeft 30 couverts, en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.
De keuken kent een mediterrane inslag. Maar geïnspireerd door masterclasses, zijn er ook smaken uit de oosterse keuken. Op verzoek van de gast wordt er rekening gehouden met allergieën, gasten die vegetarisch eten zijn van harte welkom. Veganistische gerechten serveren we echter niet.

Er wordt gewerkt met een wisselende kaart waarbij gekozen kan worden uit 3-4-5 gangen en daarbinnen uit vlees, vis of vega. Daarnaast wordt ingespeeld op de seizoenen middels themaweekenden; Valentijn, asperges, schaaldieren, wild en candlelight zijn jaarlijks terugkerende thema’s die door de gasten worden gewaardeerd.

Restaurant P wil mensen een avond-uit bezorgen, met fraaie gerechten, lekkere wijnen in een ontspannen ambiance. Uit een enquête naar de grootste ergernissen van restaurantgasten bleek dat mensen zich o.a. eraan storen als ze moeten betalen voor kraanwater, dat wordt bij P gratis geschonken in karaffen gesponsord door de waterleidingmaatschappij. Daarnaast vonden de geënquêteerden het vervelend als ze niet opgemerkt worden bij binnenkomst, bij P wordt u altijd persoonlijk begroet, uw jas wordt aangenomen en u wordt naar uw tafel begeleid.

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij P voorop.

Stuur e-mail