Skip to main content

De mensen van P

P worden

Het P Team bestaat uit mensen met compleet verschillende achtergronden, bij aanvang veelal zonder enige ervaring in de horeca, maar allemaal met een passie voor lekker eten en gastvrijheid. Met pensioen zijn is geen voorwaarde om P te worden.

Momenteel (augustus 2023) zijn er 15 P’s. P wordt je vrijwillig maar het is niet vrijblijvend, het is van tijd tot tijd stevig aanpakken en je wordt er niet rijk van. Maar je maakt wel nieuwe vrienden, je raakt culinair geïnspireerd, je voert interessante gesprekken met gasten en brengt veel gezellige tijd door in een zeer gemotiveerd team.

Alle P’s hebben aandelen gekocht en een lening aan het bedrijf verstrekt. Als mede-eigenaar ontvangen ze geen salaris, voor hun inzet krijgen ze punten waarna de eventuele winst wordt verdeeld naar gelang het aantal punten.

Wat doet een P

Iedereen kan zich aanmelden om P te worden, er volgt dan een ‘sollicitatiegesprek’ met John en Hub. Als beide partijen positief zijn, volgt er een proefperiode waarin de P-in-spe kan ervaren hoe het is om te werken in het restaurant en binnen het team. De ervaren P’s begeleiden de nieuwkomers ‘on-the-job’.

Er zijn P’s die werken in de keuken terwijl anderen werken in de bediening. Binnen de keuken wordt er gevarieerd tussen de warme kant (het fornuis) en de koude kant (de ‘verkeersregelaar’) en de afwas.
Het restaurant is elk weekend geopend voor gasten. Op donderdag is er M(ise)E(n)P(lace). De verse producten worden die dag door de leveranciers bezorgd en de koks gaan aan de slag met de voorbereiding van de gerechten die komend weekend geserveerd worden.

Na afloop van de MEP, en aan het einde van de dienst in het weekend sluiten de P’s af aan hun eigen stamtafel. Onder het genot van een kop koffie, een pilsje of een glas wijn wordt de dienst geëvalueerd, worden nieuwtjes uitgewisseld of wordt vooruit gekeken naar de volgende sessie.

Een aantal ondersteunende activiteiten zoals het aannemen van de reserveringen, klussen in het restaurant en de keuken, bakken, contacten onderhouden met de studenten etc. worden op basis van interesse verdeeld onder de P’s.

Proefkook

Op vakantie, uit eten in een goed restaurant, een mooie foto op Instagram, een top-kok aan het werk op TV, een masterclass of een ingrediënt in de winkel of op de markt, het kan allemaal een inspiratie zijn om een mooi gerecht te bedenken. Onze menukaart wordt regelmatig aangepast en dat is voor de P koks het moment om hun ideeën te delen met de collega’s.

Alle P’s schuiven met hun partners aan om te proeven, de opmaak te keuren, te oordelen over de omvang van de portie en het bord waarop het gerecht geserveerd wordt, welke wijn past erbij en hoe past het gerecht in het menu. Een kritische test met als resultaat een prachtig gerecht. En niet te vergeten een gezellige middag.

De studenten

De P’s worden in de keuken en in de bediening ondersteund door studenten die in hun vrije tijd op deze manier een mooi zakcentje bijverdienen. De studenten zijn “zelfsturend” dat wil zeggen dat ze zelf hun collega’s aannemen, de werkplanningen maken etc..

De minimumleeftijd is 15 jaar. Een van de studenten coördineert het studenten team.

Voelt u er ook voor om P te worden, of wil je graag in het studententeam komen werken, stuur dan een mail naar info@restaurant-p.nl

Stuur een e-mail
Team P 2022

Januari 2022