Skip to main content

De hof van P

In 2014 deed de gelegenheid zich voor om een stuk grond te kopen waarop De Hof van P werd gerealiseerd. De Hof van P is de leverancier van eetbare bloemen, onbespoten groenten, fruit en alle denkbare kruiden.

Elk jaar worden grote hoeveelheid zaadjes verzameld; gekocht in een webshop, gekregen van vrienden of familie, of zelf geoogst van vorig jaar. Het is ieder jaar weer wikken en wegen welke zaden er gekocht en gezaaid worden en wanneer de stekjes naar buiten verplaatst kunnen worden zonder dat ze bevriezen. De zaailingen worden beschermd tegen de kou onder bubbelplastic. Maar als de nachten te koud worden gaan de jonge plantjes naar binnen in de orangerie (“de kraamkamer”).

En ieder jaar maken we weer de fout om teveel te zaaien, teveel te stekken, maar…………. ieder nadeel heb z’n voordeel zo kunnen we ook weer buren en vrienden blij maken met onze zaailingen.

Alle noeste arbeid zal straks leiden tot: choggia bietjes, diverse soorten eetbare bloemen, eetbare kruiden, oesterblad, gember, knoflook en nog ontelbare andere lekkernijen. ’s-Ochtends vroeg vers geoogst in de Hof van P, ‘s-avonds op het bord bij de gasten in het restaurant.