Skip to main content

De generale op 1 oktober

Op de dinsdag vóórdat we met een nieuw menu starten, is de zogenaamde generale repetitie; alle gerechten worden dan precies volgens recept bereid, de borden opgemaakt volgens voorschrift, de beoogde wijn in het glas en dan volgt de laatste kritische beoordeling. Ons wildmenu van dit jaar is afkomstig uit de creatieve culinaire breinen van John en Ardy. Het was erg druk in de keuken bij de generale, alle P-koks stonden te trappelen om de gerechten te leren bereiden. Eenmaal aan tafel klonken er slechts instemmende hummetjes en kreuntjes van genot. Een mooi gebalanceerd menu, de perfecte bereiding van het wild, de diepe mooie smaken van de sauzen, de passende garnituur, een menu om trots op te zijn (u kunt ons wildmenu bekijken op onze website (www.restaurant-p.nl).


Crisis (?) op 2 oktober

Bericht van onze wildleverancier: de boot met het Nieuw-Zeelands hert is in de Rode Zee gegijzeld door Houthi rebellen. Maar geen paniek; de smaak van het Veluws hert is voortreffelijk en het transport wordt verder niet gehinderd door rebellerende partijen.

In de loop van de week en het weekend zijn er gasten die hun tafel door omstandigheden moeten annuleren. We stellen het zeer op prijs dat u ons hierover tijdig informeert want op deze manier kunnen we, met succes, alsnog gasten uitnodigen die op de reservelijst staan.


De M(ise)E(n)P(lace) op 3 oktober

Elke donderdag worden de boodschappen door de leveranciers bezorgd aan de Greune Paol. De levering deze week bestond uit verse groenten en vooral uit veel wild: kooi-eenden, ree, fazanten en Veluwse hertenruggen. Feest voor de aanwezige MEP-koks; Peter gaat aan de slag met het fileren van de eenden, Ton roert met plezier in de pannen en John stort zich op de hertenruggen.

In de dependance P-keuken in Echt is Ardy intussen druk met het bereiden van de paté’s, de crèmepjes, en andere componenten die uiteindelijk het bord en de smaak completeren. Het trekken van de wildfonds kost veel tijd, een klus die John als niemand anders beheerst en waar hij vele uren zoet mee is.


De service op 4-5-6 oktober

In de middag opperste concentratie in de keuken waar de koks-van-dienst goed gemutst de laatste voorbereidingen treffen. In de zaal worden de tafels met zorg gedekt, de wijn staat klaar, de geurende brioche broodjes wachten. Tussendoor samen een kop koffie drinken, toch weer spannend zo’n eerste avond, dan worden de kaarsen aangestoken en komen de gasten binnen. Zoals gebruikelijk bij onze thema-menu’s geven we uitleg over de herkomst en de bereiding van de gerechten; vanavond leren de gasten hoe eenden vliegen en waarom er geen kogeltjes in onze eenden-filets zitten.

In een roes gaat het eerste weekend voorbij, aan het eind van de avond tevreden gasten en tevreden P’s. Met het afscheid van gastvrouw Bernadette en de vakantie van Marian neemt Joris de P-honneurs in de zaal waar op zaterdag.  Een mooi begin van ons wildmenu 2024, we verheugen ons op de komende 3 weekenden.

Reserveren 2025

Bent u van plan om te reserveren voor een culinaire avond in Restaurant P, dan gaat dat voor dit jaar niet meer lukken. Wel hebben we in de periode 10 januari t/m 9 februari 2025 plaats voor een 3, 4 of 5-gangen diner. Vanaf 14 februari t/m 23 maart 2025 serveren we gedurende 5 weekenden een Valentijnsmenu (in het weekend van Carnaval is ons restaurant gesloten). Check onze website voor beschikbaarheid, reserveren kan via onze website (https://restaurant-p.nl/reserveren/) of telefonisch (06 511 155 40).

We ontvangen u graag in ons restaurant,
het P team