Skip to main content

De pluktuin

Eén van de P’s, Marie José van Peij, woont op een steenworp afstand van Restaurant P. Marie José houdt van tuinieren en heeft een aantal jaren geleden haar eigen pluktuin gerealiseerd. Een gedeelte van de tuin is ingericht voor het kweken en planten van bloemen die weelderig tieren op de maasklei in Grevenbicht.

Al vroeg in het jaar wordt begonnen met het zaaien van de eenjarige bloemen. Als het zaad van de zinnia’s, phloxen, africanen, grassen enz. is uitgekomen worden de jonge plantjes verspeend, en als ze een aantal weken later groot genoeg zijn, worden ze in de volle grond gepoot.

Naast de eenjarige planten, is er plek ingeruimd voor een veld dahlia’s. Dahlia’s zijn er in heel veel kleuren en vormen en je kunt er prachtige boeketten mee maken. Ook staan er in de pluktuin zonnebloemen, allium. Veel tijd wordt er besteed aan het opbinden van de planten en het onkruidvrij houden van de grond.

Van het vroege voorjaar tot aan de vorst zijn er verse bloemen in de pluktuin te vinden. Elke vrijdag plukt Marie José een bos verse bloemen en vult daarmee de kleine en grote vazen die op de tafels in het restaurant staan.