Skip to main content

EK voetbal in Berlijn, Kreeftenfestijn in Grevenbicht

Afgelopen weekend gingen we van start met het Kreeftenfestijn in Restaurant P. Zo’n nieuw themamenu is toch altijd weer spannend. Tijdens de generale repetitie op dinsdag vonden de kritische P’s het nodig om nog een paar verbeteringen aan te brengen in het menu en de recepturen. Op donderdag gingen de koks wat onwennig aan de slag met de nieuwe bereidingen. Om de beste kwaliteit te garanderen worden er elke dag verse kreeften en oesters opgehaald, dus toen Siel op vrijdag met de dagvangst bij P arriveerde, kon het serieuze werk beginnen. Uiterste concentratie in de keuken, Peter pocheert de kreeften (1 minuut en geen seconde minder of langer), Ton en Niels worstelen met de sluitspieren van een berg oesters, de keuken verandert in een timmerwerkplaats als Siel de poten van de kreeft openhakt, de geur van versgebakte briochebroodjes vult de keuken maar wordt weer snel weggedrukt door de intense geur van de kreeftenbisque. Tussendoor een kop koffie, John vinkt minutieus de MEP-lijst af om te controleren of alle voorbereidende stapjes goed zijn doorlopen. Henk, het brein achter het dessert (met een geheim ingrediënt), levert zijn ‘huiswerk’ af en geeft instructies voor de afwerking en presentatie. Sommelier Theo controleert of alle wijnen koud staan en zet alvast de nieuwe champagnecoupes klaar, Ilse dekt de tafels en verheugt zich alvast op de rokende (droogijs) oesters. Rond 6 uur arriveren de eerste gasten en gaat de avond beginnen.

Daar waar de kwaliteit van het spel van de Nederlandse voetballers dit EK erg varieert, wordt al snel duidelijk dat het niveau van de P-koks constant en op hoog niveau is. De borden zien er prachtig uit en gedurende dit eerste weekend genieten de gasten van de bijzondere smaken van heel veel schaal- en schelpdieren. Aan de “muppettafel” heffen de P’s het glas, trots dat het weer is gelukt om een culinair menu op niveau te serveren.

N.B. helaas zijn er geen plaatsen voor het Kreeftenmenu meer beschikbaar.


Wild in oktober

Ook dit jaar staat er in oktober weer wild op het menu in Restaurant P. Pas als er in het najaar vers wild wordt geschoten kunnen we nadenken over het menu. Maar u kunt wel al reserveren voor dit 6-gangen themamenu (€69/pp exclusief drank). Reserveren kan via onze website of telefonisch (+31 (6) 511 155 40). We proberen u op de website te informeren over beschikbaarheid van tafels.

Graag tot ziens in Grevenbicht, het P team