Skip to main content

Tijd voor iets anders

Aan het einde van een loopbaan in het bedrijfsleven, bij de overheid of als zelfstandige komen veel mensen op een punt dat ze zich afvragen wat te doen met de vrije tijd die voor hun ligt. In de loop van de afgelopen 12 jaren waren er veel pensionado’s die ervoor kozen om aan de slag te gaan in de keuken en/of in de bediening van Restaurant P.

Het concept van P blijft uniek; een onbetaalde hobby waaraan heel wat vrije uurtjes besteed kunnen worden, soms hard werken, leuke en minder leuke klussen, maar altijd met een lach en ook met trots omdat we er plezier aan beleven om gasten een culinaire ervaring te bieden in een ongedwongen huiselijke ambiance. Tevreden gasten en een gemotiveerd team is dé ultieme beloning voor elke P.


Zou dat wat voor mij zijn?

Met regelmaat verhalen we in onze nieuwsbrieven over een gastkok die een weekend heeft meegedraaid in de P-keuken aan de Greune Paol. In de bediening was dit fenomeen minder bekend, tót 10 augustus j.l., die dag mochten we John Golsteijn verwelkomen als gastheer in Restaurant P. John is bijna 50 jaar actief in zijn eigen kapperszaak in Echt, als gevolg van de verkoop van zijn zakenpand is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. De verhalen van een enthousiaste P die haar pruik al heel wat jaartjes door John laat behandelen maakten hem nieuwsgierig.

Samen met Ilse ging hij die middag aan de slag, een besloten feest deze dag, de tafels werden met veel zorg en aandacht ingedekt, een bloemetje hier, een kaarsje daar, bestek opwrijven, aangeklede karaffen, tussendoor koffie met de koks die druk waren met de M(is)E(n)P(lace). Toen de gasten eenmaal waren gearriveerd, liep de flamboyante vriendelijke John al snel met aperitiefjes rond als een volleerde gastheer. Gedurende de avond werden er heel wat borden van en naar de keuken gebracht, afgewisseld met de afwas van het glaswerk en een snelle smaaktest van het één of ander in de keuken. Traditiegetrouw sloot John de avond af met een glas wijn aan ‘de muppettafel’ samen met de P’s van dienst (Henk, John Lodge, Siel, Theo, Ilse en Nina). Met de woorden “dat smaakt naar meer” trok John die avond de deur van het restaurant achter zich dicht, sloeg die opmerking nu alleen op de wijn of ……… ?

Graag tot ziens in Grevenbicht, het P team