Skip to main content

Zuid-Limburgs Federatiefeest in Grevenbicht

Op 21 juli j.l. trok er een kleurrijke stoet van maar liefst vijftig schutterijen door de straten van Grevenbicht. De schuttersgilden paradeerden in vol ornaat door de Greune Paol, voorop een jeugdige bordjesdrager, gevolgd door de tambour-maître, de bielemannen, de marketensters met hun mandjes, koningen en keizers met hun prachtig uitgedoste koninginnen, trommel- en fluitenkorpsen en niet te vergeten de schutters. En zo kon het gebeuren dat Siel in de P-keuken werd verrast door een bekende “snoeshaan” die even goeiedag kwam zeggen. Aansluitend werd er op het feestterrein geschoten op de bölkes, St Maternus uit Wijlre kwam met 357 punten als winnaar uit de bus. De organisatie van het feest was in handen van Schutterij Eendracht. Een prachtige traditie!


Gastkok Conny Bijdevier

Terwijl buiten de ZLF optocht door de straten van Grevenbicht trok, werd er in de keuken van Restaurant P hard gewerkt, de M(is)E(n)P(lace) van het Kreeftenfestijn was in volle gang. Vandaag met hulp van Conny Bijdevier die dit weekend onze gastkok was. Een verrassing die vrienden van Conny voor haar regelden ter gelegenheid van haar 60e verjaardag. Op donderdag werd ze aan de Greune Paol afgeleverd met als enige informatie dat ze gemakkelijk zittende kleding moest dragen. Ter plekke hees ze zich in een koksbuis en schort en ging aan de slag, en zo ging het ook op zondagmiddag bij de MEP. De enthousiaste, goedlachse joviale Conny vond al snel haar draai in de P-keuken, niet bang voor een scherp mes en ook voor een kreeft draaide ze haar hand niet om. Aangespoord door de ZLF optocht buiten, liepen de P’s samen met Conny hun eigen optocht door de zaal.

U kunt de belevenissen van Conny hier lezen op onze website. Lijkt het u leuk om zelf een keer als gastkok aan de slag te gaan in Restaurant P, stuur dan een mail naar info@restaurant-p.nl.


Benvenuti a Bella Italia

Vorige week dinsdag werd er proefgekookt voor ons themamenu Bella Italia dat we vanaf 23 augustus gedurende 4 weekenden gaan serveren. Alle beschikbare plaatsen zijn intussen volgeboekt en de reservelijst is lang. Dat is natuurlijk fantastisch maar het schept ook verwachtingen want de P’s willen hun gasten niet teleurstellen.

Deze dinsdag was de uitdaging om de eenvoudige Italiaanse keuken en de opbouw van een Italiaans menu recht aan te doen, maar dan wel met een P-twist. Naar Italiaanse traditie zaten we uren aan tafel te eten en te drinken, op de achtergrond de klanken van La Traviata. De P-koks toverden een ware optocht aan smakelijke Italiaanse gerechten op tafel, het was smullen van de antipasti, carpaccio, pasta’s, risotto en dolce. De sommeliers lieten zich niet onbetuigd met een keur aan Italiaanse wijnen gemaakt van druiven met prachtig klinkende namen zoals vermentino, dolcetto, primitivo en barbera d’Alba. Jammer dat het aantal proevers dit keer sterk was uitgedund vanwege ziekte en/of ziekenhuisafspraken.

Aan het eind van de middag rolde het gezelschap naar buiten, wellicht een combinatie van de hoeveelheid gerechten en het navenant grote aantal proefglaasjes wijn. Maar het belangrijkste, we hebben een mooi Italiaans menu voor u samengesteld dat u hier kunt bekijken op onze website. Desgewenst kunt u kiezen voor een 100% vegetarisch menu dat eveneens te bekijken is op onze website, de keuze voor vega dient u vooraf aan te geven. Het is niet mogelijk om een combinatie van gerechten uit beide menu’s te kiezen.

Graag tot ziens in Grevenbicht, het P team