Skip to main content

Jong talent werkt een vlekje weg

Onlangs berichtte de Limburger dat veel jeugd rond de 15 jaar tegenwoordig een baantje heeft, veelal in de horeca. Bij Restaurant P weten we hier alles van; ons jeugdteam bestaat inmiddels uit 5 jongvolwassenen van 18 jaar en ouder, en uit 5 jonge meiden van 15-16 jaar. Ze ondersteunen hun “P-oma’s en opa’s” in de keuken waar ze de afwas doen en helpen met de opmaak van de borden, op andere dagen hebben ze dienst in de bediening.

Nieuw is dat een aantal jonge dames nu ook aan de slag gaat in de wekelijkse grote schoonmaak van ons restaurant. Bo, Siena, Isa, Nina en Tessa (van l.n.r. op de foto) kregen door Ilse uitgelegd wat en hoe er gesopt en geveegd moet worden. Nu gaan ze zelfstandig aan de slag, de finesses van het poetsen zullen ze leren middels “training on the job”.


Fun with venison en een kijkje in de butler academy

Ook de P’s blijven hun kennis en kunde onderhouden en uitbreiden. Afgelopen week volgden John, Siel en Ilse een masterclass bij de Hanos in Maastricht over Nieuw-Zeelands hert (venison). Shannon Campbell legde uit dat het Nieuw-Zeelands hertenvlees bekend staat als één van de zuiverste vleesproducten ter wereld, dit mede dankzij de enorme ruimte die de herten hebben op de grote uitgestrekte farms van meer dan 20.000 ha. Er werd gedemonstreerd hoe het vlees gefileerd kan worden, met welke technieken het bereid kan worden, en natuurlijk was er een proeverij waar 6 heerlijke gerechten geproefd konden worden. Voor de P-koks was dit weer een zeer inspirerende ochtend!

Onze sommeliers Marian en Theo lieten zich afgelopen maandagmiddag verwennen in de butler academy in Simpelveld. Ze werden opgewacht door heuse butlers die hun ontvingen en de deur voor ze openhielden. Daarna was er gelegenheid om de neus in de glazen te steken; wijnhandel Thiessen uit Maastricht had een 10-tal wijnhuizen uitgenodigd voor een proeverij. Tot slot kregen ze een rondleiding door de school en maakten ze kennis met de directie. Het tweetal keerde aan het eind van de middag een ervaring rijker weer huiswaarts.

Boeken?

De P’s gaan de komende tijd weer veel leuke dingen voor u organiseren; kaas, asperges, 3-4-5 gangen en schaal- en schelpdieren. Op onze website proberen we u te informeren op welke dagen we vol zitten (op de pagina Reserveren). In elk geval is er nog plaats om te reserveren voor het Kreeftenfestijn dat we serveren in de periode 5 t/m 28 juli.
U kunt reserveren voor bovenstaande menu’s via onze website (www.restaurant-p.nl) of telefonisch (+31 (6) 511 155 40).

Graag tot ziens, het P team