Skip to main content

Alles wat groeit en bloeit

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten; na veel kou en heel veel regen laat het zonnetje zich nu eindelijk wat vaker zien en lijkt de vorst verleden tijd. Voor Ardy en Marie-José is dit het startsein voor uren wroeten in de grond, onkruid wieden, veel liefde en aandacht en uiteindelijk oogsten.

De Hof van P
Ardy kweekt op de zanderige bodem van de Heerweg in Echt talloze citrusvruchten, kruiden, groenten en eetbare bloemen die uiteindelijk hun weg vinden naar Restaurant P. Planten met vruchten of bloemetjes die bijzonder smaken, heerlijk ruiken of die er zeer decoratief uitzien of waar Ardy heerlijke poedertjes of olie van maakt. Zo groeit er in Ardy’s paradijsje o.a. geurige Kaffir lime en de Hand van Boeddha, er wordt Chinese bieslook en Roomse kervel gekweekt vanwege de decoratieve bloemetjes en blaadjes, de lavas is een smaakmaker in diverse gerechten en het water loopt in de mond bij de gedachte aan de smaakvolle 18 verschillende soorten tomaten zijn die ze dit jaar heeft gezaaid. Inmiddels zijn de citrusplanten uit de winterstalling gehaald, er is een nieuwe lei-kers en een lei-pruim gepoot en binnenkort worden de jonge stekjes die ze zelf heeft opgetrokken in de volle grond uitgepoot. Nu maar hopen dat de vele slakken de jonge groene blaadjes met rust laten en dat er geen nachtvorst meer komt die schade aanricht.

De P pluktuin
Marie-José is intussen druk met het zaaien, voortrekken en poten van bloemzaadjes, plantjes, bollen en knollen. Haar pluktuin op de Grevenbichtse kleigrond oogt nu nog kaal, maar over een aantal weken zorgen de bloeiende zonnebloemen, afrikaantjes, dahlia’s, zinnia, siergrassen, Ierse klokken, Salvia, Lupine en veel andere soorten voor een prachtige bloemenzee waar ook de bijtjes een heerlijk leven hebben. Gedurende een groot deel van het jaar vult MJ elk weekend de vaasjes in het restaurant met verse bloemen uit haar eigen tuin, één van de sfeermakers die Restaurant P haar huiselijke ambiance geven.


Zomaar een ideetje

Dit was de koptekst van een mail die John onlangs naar alle P’s stuurde. U weet dat we met zijn allen graag hard werken in ons restaurant, maar dat we ook heel erg genieten van een gezamenlijk verzetje buiten de deur. Het zal u dan ook niet verbazen dat het ideetje van John een voorstel was om met de P’s ergens te gaan eten. Al snel ontstond er een groepje gegadigden voor een dinertje in het Tabbernakel in Itteren. Het werd wederom een gezellige avond met heerlijk eten en genoeg vocht om al dat lekkers weg te spoelen.


Er zijn tafels beschikbaar

Vanaf 7 juni t/m 30 juni serveren we, naar uw keuze, een 3, 4 of 5-gangen menu. U bepaalt zelf hoeveel gangen u wil eten en of u vis, vlees of vegetarisch als hoofdgerecht wil eten (vega graag aangeven bij boeking). Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor een avondje culinaire verwennerij.
Gedurende de gehele maand juli staat het thema-menu Kreeft op de kaart; een 6-gangen menu bestaande uit schaal- en schelpdieren, de prijs bedraagt €69 p.p. exclusief drank. Ook voor dit menu kunt u nog reserveren.

Boeken kan via onze website of telefonisch (+31 (6) 511 155 40). Op onze website informeren we u, onder het betreffende kopje, op welke dagen er nog plaatsen beschikbaar zijn.

U bent onze gast, graag tot ziens, het P-team