Skip to main content

Kaas en wijn afgewisseld met smakelijke kaasgerechtjes

In het weekend van 11-13 april werd Restaurant P ingericht als proeflokaal. Kaasmeester Lou en sommelier Marian gaven de gasten uitleg over een selectie van 5 kazen en 5 bijpassende wijnen. De gasten waren enthousiast en genoten van de verrassende smaakcombinaties. De gerechten tussendoor waren naar idee van kok Henk terwijl kok Rens tekende voor een bijzondere friandise. Het waren leerzame, geslaagde avonden waar alle partijen tevreden op terugkijken.


Aspergeseizoen

Asperges, dé groente van de lente. De asperge voor Restaurant P wordt traditiegetrouw geleverd door Marita en Jacques Dingelstad uit Echt. Zodra de witte stengels hun kopje boven de midden-Limburgse grond uitsteken, worden ze genadeloos diep in de grond afgestoken. Dan gaan de stengels in kratten naar de loods waar de groenten worden gesorteerd, gewassen en geschild. Elk weekend laadt onze John zijn auto vol met het witte goud en dan kunnen de koks aan de slag.


Proefkook asperges

Eind maart genoten de gasten in het uitverkochte restaurant Valuas in Venlo van de kick-off van het aspergeseizoen; 6 koks, samen goed voor 9 Michelin sterren, verzorgden samen een 6-gangen diner bestaande uit uitsluitend fantastische aspergegerechten. Twee van de P’s waren erbij en hebben er zeer zeker inspiratie opgedaan voor ons eigen aspergefeest.

Op 9 april verzamelden de 11 (hulp)koks van Restaurant P zich in Grevenbicht voor de proefkook asperges. Later die dag schoven de partners en de bediening aan voor de proeverij. Het werd een culinaire middag waar Ardy, John, Siel, Rens en Marie-José hun prachtige en smaakvolle creaties presenteerden en Marian en Theo zochten naar een passende wijn. Aan het eind van de dag was het menu voor ons 6-gangen Aspergefestijn bepaald.

De overeenkomsten tussen Valuas en P zijn legio; het Aspergefestijn in Restaurant P bestaat eveneens uit 6 gangen en is ook helemaal uitverkocht, onze koks zijn weliswaar niet behangen met Michelin sterren maar zijn er wel, net als de sterrenkoks, weer in geslaagd iets bijzonders voor u neer te zetten. Het volledige menu kunt u bekijken op onze website.


Kreeft

In de maand juli gaan we voor u een 6-gangen menu serveren bestaande uit schaal- en schelpdieren, de prijs bedraagt €69 p.p. exclusief drank. U kunt nog reserveren voor dit menu via onze website (www.restaurant-p.nl) of telefonisch (+31 (6) 511 155 40). Op onze website (https://restaurant-p.nl/reserveren/) informeren we u onder het kopje Kreeftenfestijn op welke dagen er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Graag tot ziens,
Het P team