Skip to main content

Te laat?

De laatste voorbereidingen voor het Kreeftenfestijn 2023 zijn inmiddels afgerond.  De bestelling voor de kreeften en de andere schaaldieren is de deur uit. Een lekkere kreeft moet nog actief zijn als hij uit de aquariumbak bij de leverancier komt, daarom gaat één van de P’s elke dag de meest “verse” exemplaren ophalen bij de Hanos, onze vertrouwde visleverancier.  Onze sommeliers hebben intussen de passende wijnen voor u koud gezet. Er zijn extra handjes geregeld van onze jeugd om te helpen tijdens de MEP en in de bediening. Tijdens de “generale” afgelopen dinsdag werden alle gerechten door de koks nog eens kritisch beoordeeld op smaak en uiterlijk en bijgesteld waar nodig. En nu staat het volledige P Team te trappelen om haar gasten de komende 4 weekenden een avond culinair te verwennen met een 6-gangen diner bestaande uit schaal- en schelpdieren.

We werden aangenaam verrast door het tempo waarmee de beschikbare plaatsen voor het Kreeftenfestijn door u werden gereserveerd. Maar we vinden het ook heel erg jammer dat we daardoor regelmatig (vaste) gasten hebben moeten teleurstellen. Hopelijk mogen we u snel weer ontvangen in restaurant P bij een andere gelegenheid.


Parlez-vous français

Intussen blijven de P’s vooruitkijken en wordt er hard nagedacht over een volgend thema. Eind augustus zijn de meeste mensen weer terug van vakantie en wordt er met weemoed teruggedacht aan de sfeer en het lekkere eten op de vakantiebestemming. Mocht u vakantie hebben gevierd in La douce France, dan hebben we goed nieuws want ons volgende themamenu is “Vive La France”. Een avond genieten van heerlijke gerechten uit de Franse keuken geïnspireerd door Paul Bocuse, de bekende Franse chef-kok die ooit een zwarte truffelsoep maakte voor Valéry Giscard d’Estaing.

Het precieze menu voor de themaweekenden “Vive La France” moet nog worden vastgesteld, maar wel is al zeker dat de P-dames het dessert niet zullen serveren gekleed in cancan tenue. Een mooie Citroën Traction Avant vóór de deur van het restaurant behoort wel tot de serieuze mogelijkheden. Onze kaasmeester Lou staat garant voor het sluitstuk van de avond, een klassieke chariot à fromage met een selectie aan rauwmelkse Franse kazen.

U kunt alvast reserveren voor het thema menu “Vive La France” dat we gaan serveren van 25 augustus t/m 3 september, kosten €59 p.p. exclusief drank. Bij voldoende belangstelling zullen we er nog een weekend aan vastplakken. Reserveren kan via onze website (www.restuarant-p.nl) of telefonisch (tel. 06 511 155 40).


De jeugd vliegt uit

Het P Jeugd Team: v.l.n.r.: Joris, Bart, Tessa, Bo, Siena, Nina, Maud, Niels, Ingo

Het P Team wordt ondersteund door een groep jeugdige studenten die een zakcentje bijverdienen als hulp in de keuken of in de bediening. Maar kleine kinderen worden groot; Bart is onlangs afgestudeerd aan de TU in Eindhoven en gaat beginnen aan een grote-mensen baan, Joris gaat in september een paar maanden stage lopen in Brazilië en Maud is bezig aan de laatste maanden van haar studie.

Om de gaten te vullen die de ‘oudere’ jeugd achterlaat, zijn we op zoek naar nieuw bloed. Bij voorkeur jongens of meisjes rond 16 jaar oud, woonachtig in de omgeving van Grevenbicht. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@restaurant-p.nl. Niels, de coördinator van het jeugdteam zal dan contact met je opnemen om e.e.a. verder te bespreken.


Onze kalender

30 juni t/m 23 juli: Kreeftenfestijn
28 t/m 30 juli: Vakantie
4 t/m 20 augustus: Keuze uit een 3, 4 of 5-gangen menu
25 aug t/m 3 sept: Vive La France

Wist u trouwens dat Restaurant P ook heel goed te bereiken is met de bus vanuit station Sittard; lijn 16 stopt bijna vóór de deur, de laatste rit naar Sittard vertrekt om 22:19 uur.Ook een idee om op een mooie zomeravond de fiets te nemen.