Skip to main content

De laatste (?) aflevering van de ovenperikelen

Helaas hebben we definitief een punt moeten zetten achter ons Leventi avontuur. Oven-chirurg Rens heeft dagenlang gesleuteld om de vervangende oven aan de praat te krijgen, maar de patiënt bleek toch niet langer levensvatbaar en dus hebben we de stekker eruit getrokken.

We stellen u nu voor aan zijn opvolger: P’tje Rational, geboren in 2016, goed onderhouden en opgevoed door de buren aan De Greune Poal in Grevenbicht. Het was weer een hele klus om Leventi naar buiten te tillen en P’tje in onze smalle keuken op zijn plek te krijgen.

Nu nog aansluiten en studeren hoe P’tje bediend moet worden en dan hopen we u snel te laten genieten van veel mooie gerechten die bereid zijn in deze Rolls Royce onder de ovens.


Vlekje bijwerken

U kijkt niet naar een foto van een wedstrijd “kruipen voor senioren”, maar wel naar het trio Theo Theo & Theo (Sarneel, Bijlmakers en Triepels) dat de vloer van ons restaurant voorzag van een nieuwe laklaag. Het resultaat mag gezien worden!


Een bagatelle met kaas en wijn (12 t/m 14 april)

Sommelier Marian, kaasmeester Lou en kok Henk zijn de afgelopen tijd bezig geweest met de invulling van de kaas-wijn proeverij die we in april aanbieden (boeken kan niet meer want we zitten helemaal vol). Voor de gelukkigen die een plekje hebben kunnen bemachtigen voor dit ‘evenement’, lichten we alvast een tipje van de sluier op.

De 5 kazen, geleverd door Cremerie Saint Simeon, zijn gemaakt van geit- en koemelk en komen uit Frankrijk met een klein uitstapje naar Zwitserland. Ze vertegenwoordigen 5 kaasfamilies en zijn gemaakt van rauwe melk waardoor de smaak top is in een range van zacht tot uitgesproken. Voor de 5 bijpassende wijnen maken we een tour door de nieuwe wijnwereld (Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en USA), en sluiten af in Georgië, de bakermat van het wijn maken. Desgewenst kunt u tegen meerprijs starten met een bubbel uit Frankijk. Dit alles wordt afgewisseld met 3 verrassende gerechtjes waarvan de smaak niet altijd past bij het uiterlijk. Het belooft een mooie avond te worden!


Kreeftenfestijn 2024

In juli is het weer zover, in de periode 5 t/m 28 juli zullen we ons jaarlijkse themamenu met kreeft en schaal- en schelpdieren serveren. Er moet nog veel werk verzet worden om dit menu vorm te geven maar u kunt desgewenst al een plekje reserveren.

Reserveren kan via onze website (www.restaurant-p.nl) of telefonisch (+316 511 155 40). Om teleurstelling te voorkomen vermelden we op onze website zoveel mogelijk welke data reeds volgeboekt zijn (op de pagina Reserveren).

Graag tot ziens,
Het P team