Skip to main content

Het Wild is áf

Op 6 oktober j.l. zijn we gestart met het 5-gangen Wild menu dat we zullen serveren t/m 29 oktober. Alle beschikbare plaatsen voor dit thema-menu zijn volgeboekt, dus reserveren kan helaas niet meer.

Het blijft altijd weer spannend die eerste dag met zo’n compleet nieuw menu. Er is dan al een heel traject aan voorafgegaan; nieuwsbrieven, reserveringsaanvragen, proefkook, het menu, uitwerken recepten, bestellijsten maken, wild inkopen, de MEP lijst, wijn selektie, aankleding restaurant, enz. enz…

Tijdens ‘de generale’ wordt door de koks en de sommeliers een laatste keer beoordeeld of de smaak en de opmaak van de gerechten P-waardig is, en of de wijn-spijs combinatie het gedroomde koppel vormt.

In de weken voorafgaand is kok John begonnen met het maken van de fonds en de sauzen, Ardy maakt elke dag een aantal vijgendesserts die in vormpjes ingevroren moeten worden. Teneinde de ‘spekkoek’ bestaande uit zwijnswang en foie de canard te kunnen snijden, wordt ook die ruim vooraf bereid.

Op donderdag brengen de leveranciers de dagverse producten en gaan de koks aan de slag met de voorbereiding. Tijdens de weekend-dagen wordt er door de koks-van-dienst vanaf de vroege middag hard gewerkt; uiterste concentratie in de keuken, waar mogelijk met hulp van een student die helpt met de afwas en andere voorkomende klussen. In ‘de zaal’ worden intussen de tafels gedekt. De vers gebakken briochebroodjes verspreiden een heerlijke geur die voor sommige studenten onweerstaanbaar blijkt.

Samen drinken we nog een kop koffie, de werkstappen op de MEP lijst worden afgevinkt, de kaarsjes worden aangestoken en niet lang daarna maken de eerste gasten hun entree.

Na een aperitiefje heet John de aanwezigen welkom, bij elke gang wordt uitgelegd uit welke ingrediënten het gerecht bestaat en hoe het wordt bereid. Hierna worden de borden uitgeserveerd en horen we gasten vaak zeggen “wat een plaatje!”. De avond vliegt voorbij, de temperatuur in de keuken loopt langzaam op, de sfeer in de zaal is goed, lege borden gaan terug naar de keuken, complimenten voor het eten en de wijnen, tevreden gasten die soms al willen reserveren voor één van onze volgende thema-menu’s.
De P’s genieten van de waardering van onze gasten. Aan het eind van de avond wordt het glas geheven om te vieren dat we er weer in geslaagd zijn iets moois voor u neer te zetten.


Candlelight in de maak

Tien dagen vóór de proefkook Candlelight een berichtje in de P-groepsapp; wie heeft er nog ideeeën voor het Candlelight dinner? De reacties stromen binnen: een salade, een ceviche bereiding, een soepje, iets met paddestoelen, een Koreaans gerecht, een visgerecht, buikspek, een vega tartaar, en zo ging het maar door. Dus weer heel veel inspiratie in de creatieve hoofden van de P cookies, dit keer mengde de bediening zich zelfs in het culinaire geweld.

Op de dag van de proefkook melden de koks zich al vóór 9 uur gewapend met een kratje, een doos of een tas vol met ingredienten die nodig zijn voor het bereiden van hun gerecht. Werkoverleg aan de grote tafel, afstemming wie wat gaat klaarmaken en dan wordt het “sjravelen” met zoveel kokkies in de kleine P-keuken.

In de vroege middag arriveren de echtgenotes en de bediening, en dan kan het grote proeven beginnen. Wederom een erg gezellige middag, maar ook zwaar werken om 11 gerechten te proeven en hieruit een selectie te maken voor het 5-gangen Candlelight dinner. Maar het is gelukt ! Het volledige menu kunt u bekijken op onze website.

Twaalf uur nadat de eerste koks de deur van het restaurant open maakten, sluiten diezelfde koks de deur af en keert iedereen weer tevreden huiswaarts.

Normaliter zouden we onze gasten nu uitnodigen om te reserveren voor het Candlelight dinner. Maar dit keer doen we dat niet om de simpele reden dat we al helemaal volgeboekt zijn.


Op naar 2024

We zijn trots dat zoveel gasten kiezen voor een culinaire avond in Restaurant P, we worden er zelfs een beetje verlegen van. De keerzijde van het succes is dat we (vaste) gasten moeten teleurstellen omdat we volgeboekt zijn en dat voelt niet fijn. We kunnen niet meer plaatsen beschikbaar maken dan er nu zijn, uw reserveringsaanvraag wordt behandeld in volgorde van binnenkomst, dus tijdig boeken biedt de meeste kans op een plaats.

Vanaf vrijdag 12 januari t/m 4 februari 2024 serveren we weer een 3, 4 of 5-gangen diner. We hopen u dan weer te kunnen verwelkomen.

Vanaf 16 februari serveren we gedurende 4 weekenden ons Valentijnsmenu bestaande uit 8 kleine gerechten, dit menu kunt u niet bestellen als vegetarisch menu.

Website: www.restaurant-p.nl
Tel: +31 (6) 511 155 40

Graag tot ziens,
Het P team