Skip to main content

Stroomstoring

Lichtelijke paniek als P John op 24 februari in het restaurant arriveert en constateert dat er geen elektriciteit is. Samen met P Rens wordt gezocht naar de oorzaak, er blijkt een voeding te zijn uitgevallen. Zonder elektriciteit is het tobben in de keuken, dus met spanning (helaas geen 220 volt) wordt uitgekeken naar de monteur van Enexis die het euvel komt verhelpen. Om half 3 springt het licht weer aan en zingen de koelingen weer als vanouds; er is weer stroom dus de MEP-pers kunnen aan de slag! Hoewel……, de oude oven weigert dienst, dat wordt improviseren!

Kok Henk verdwijnt in allerijl met een grote kom deeg richting Sittard om thuis brioche broodjes te bakken. John breekt zijn hoofd hoe hij het buikspek en de runderloin kan bereiden zonder oven, student Maud gaat onder toeziend oog van Rens aan de slag met het maken van de biet-appel roosjes.


Nachtwerk

Als de gasten aan het eind van de avond naar huis zijn, wordt er nog een glas wijn gedronken. Toch trots dat we, ondanks de vertraagde voorbereiding en zonder oven, erin geslaagd zijn om de gasten een P waardig menu te serveren; alle borden kwamen leeg terug naar de keuken en de gasten waren dik tevreden.

Maar het probleem met de oven laat Rens en John niet los. Zonder succes wordt er nog een laatste poging gedaan om de oude Leventi te reanimeren maar helaas is het tijd om afscheid te nemen. Gelukkig staat er bij P Marie-José nog een professionele oven te wachten op adoptie. Maar dan moet dat oude zware lompe apparaat wel nog eerst plaats maken in de keuken. En dus gaan John, Rens en Theo midden in de nacht aan de slag en tillen met veel moeite de gepensioneerde oven naar buiten. De lege plek in de keuken wordt meteen maar even geschrobt.

Natuurlijk wordt er geproost op de geslaagde aftocht, op de kerkklok in Grevenbicht is het kwart voor 2 als de deur van Restaurant P wordt gesloten.


Adoptie

De volgende dag gaat het trio de ‘nieuwe’ (34 jaar oude) oven bij Marie-José ophalen, dit apparaat is zo mogelijk nog zwaarder dan zijn voorganger. Met een fles Dasty maken de heren het apparaat klaar voor gebruik. Met veel gepas en gemeet en met de hulp van extra spierballen (dankjewel Jack) lukt het uiteindelijk om de nieuwe oven op zijn plaats te krijgen. Hij moet nog even wennen aan de nieuwe omgeving dus veel warmte geeft hij nu nog niet. Morgen gaan de mannen de boel aansluiten, dan weten we of alle moeite geloond heeft. Uiteraard laten we u in een volgende nieuwsbrief weten of het allemaal gelukt is.

Graag tot ziens,
Het P team