Skip to main content

Een Sorbo dagje

Een aantal keren per jaar treden de P’s aan voor een zogenaamde klusdag.

De keuken blijft het domein van de koks, ook als het gaat om poetsen; de wasemkap verdween in onderdelen in de vaatwasser, alle apparaten werden van de muur getrokken voor een goede beurt op plekken die er bij de reguliere poets bij inschieten, het fornuis werd gepoetst en nagekeken, koelkasten werden schoongemaakt, diepvriezers ontdooid en muren geschrobt.

De keldertrap onderging een metamorfose, het stukje P dat de voorraad-, wijn- en servieskelder verbindt met de keuken en de bar wordt zeer intensief gebruikt, dus de traptreden snakten naar een heerlijke scrub beurt.

In de zaal tilden sterke mannen de voorzetramen van hun plek en werden de ramen gelapt tot ze blonken in de herfstzon, de gordijnen werden van stof ontdaan en de vloer werd gedweild. Tussendoor een welverdiende pauze met koffie en vlaai.


Studentendiner

Het P Team wordt ondersteund door een jeugdteam dat wordt aangestuurd door Niels. De studenten lopen mee in de bediening en in de keuken waar ze naast de afwas ook helpen in de voorbereiding van de thema menu’s, en met het opmaken van de borden.

De P’s genieten van de gesprekjes met de jeugd, hun spontaniteit en onbevangenheid, en zien met plezier hoe de jongens en meisjes in de loop der jaren uitgroeien tot zelfbewuste jonge volwassenen. Een aantal ervaren studenten hebben recentelijk afscheid genomen van P nadat ze hun studie hadden afgerond en een “echte baan” kregen of omdat ze stage lopen in het buitenland. De lege plekken worden nu ingevuld met nieuwe jeugd; 5 meiden van 15 jaar die samen even oud zijn als P-nestor John, hopelijk komt hun ervaring van pas als ze over 50 jaar besluiten om zelf P te worden.
Het studenten Team bestaat nu uit Niels, Maud, Ingo, Nina, Elise, Tessa, Bo, Siena en Isa.

Eén keer per jaar wordt een tafel in Restaurant P mooi gedekt voor het studentendiner en wordt de jeugd verwend met een 5-gangen diner. Als start van de avond werden de gasten getracteerd op een lekkere mocktail.

Voor de aanwezige P’s die avond geen uitgebreid diner maar wel garnalenkroketjes van Theo S, gehaktballetjes in tomatensaus van Siel en lasagne van Ardy. Het werd een gezellige avond voor jong en oud.


Kalender 2024

Periode 12 januari t/m 4 februari: een 3, 4 of 5-gangen verrassingsdiner waarbij u het aantal gangen kiest en of u als hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch wenst te eten.

Weekend 9 t/m 11 februari: gesloten (Carnaval).

Periode 16 februari t/m 10 maart: Valentijnsmenu bestaande uit 8 kleine gerechten (dit menu is niet te bestellen als vegetarisch).

Weekend 15 t/m 17 maart: gesloten.

Periode 22 maart t/m 28 april: een 3, 4 of 5-gangen diner met keuze uit het aantal gangen en het hoofdgerecht (vis, vlees of vegetarisch).

Periode 3 t/m 26 mei: Asperges menu.

Website: www.restaurant-p.nl
Tel: +31 (6) 511 155 40

Graag tot ziens,
Het P team