Skip to main content

Journée mémorable

Welkom geheten door de klanken van Jacques Brel en Édith Piaf arriveerde het voltallige P Team met hun partners op dinsdagmiddag aan de Greune Poal voor de proefkook van Vive La France, het thema-menu dat we serveren van 25 augustus t/m 9 september a.s..

De initiator van dit thema-menu is P Theo Sarneel, Theo is lid van de Alliance Française in Maastricht. Hij was voor de gelegenheid uitgedost in Franse outfit en had zijn mooie Citroën van stal gehaald om naar Grevenbicht te rijden. Theo heette het gezelschap welkom met een speech, afwisselend in het Frans en Nederlands.

Het gezelschap begaf zich aansluitend naar buiten waar Thei, de partner van P Marian, onder grote belangstelling een workshop sabreren gaf. Sinds de negentiende eeuw wordt het woord sabreren gebruikt voor het openen van een champagnefles met een sabel. Daarbij wordt niet alleen de kurk maar ook het bovenste deel van de glazen flessenhals er met de sabel afgeslagen. De P sabreurs leerden snel en slaagden erin om de Crémant d’ Alsace zonder glassplinters in de flutes te krijgen.


Le menu de Vive La France

Na de bubbels werd het druk in de P keuken; alle koks gingen aan de slag met het bereiden van de gerechten voor het Franse 6-gangen thema-menu.

Afhankelijk van de streek worden er in de Franse keuken veel boter, room, olijfolie, kruiden en tomaten gebruikt, ook het gebruik van eendenvet, foie gras (ganzenlever) en  eekhoorntjesbrood is geliefd. Altijd ligt de nadruk op kwaliteit, versheid, eenvoud en balans. De gerechten die er deze middag werden geproefd voldeden allemaal aan deze eigenschappen.

De koks lieten zich o.a. inspireren door Paul Bocuse, een Franse topchef die geldt als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Eén van zijn bekende creaties is de “soupe à la truffe noire” die hij speciaal maakte voor de toenmalige president Valéry Giscard d’Estaign. Natuurlijk is het de P koks gelukt om deze soep ook te maken, volgens één van de ervaringsdeskundigen smaakte de P uitvoering zelfs beter dan de oorspronkelijke versie.

Het menu wordt afgesloten met eerst een zoet dessert en daarna komt onze P kaasmeester Lou langs met de chariot (kaaswagen) en kunnen de gasten kiezen uit een selectie aan Franse kazen.
Het volledige menu kunt u bekijken op onze website (www.restaurant-p.nl). Een aantal gerechten gingen alvast op de foto, de ontbrekende foto’s kunt u desgewenst zelf maken.


Qu’est-ce que vous voulez buvez ?

Onze sommeliers Marian en Theo T hadden weer een drukke middag om de ideale vloeibare partner te zoeken bij de heerlijke gerechten die werden geserveerd, uiteraard moeten het voor deze gelegenheid wijnen zijn van Franse origine. De wijnkelder van P bleek ontoereikend en dat betekent een middagje shoppen voor het tweetal hetgeen ze allebei geen straf vinden.

Mocht het zo zijn dat er in uw wijnkelder thuis nog een fles ligt die u graag wilt openen om ons Franse menu te vergezellen, dan kan dat. We rekenen dan €15 per fles kurkengeld (vergoeding voor bediening, glaswerk en afwas).

Al dat proeven zorgde weer voor een bijzonder gezellige middag in Restaurant P. We willen u een  aantal sfeerbeelden niet onthouden.


Équipe complète

Het komt niet snel voor dat alle P’s aanwezig kunnen zijn bij een proefkook. Deze dinsdag lukte dat wel en ging het Team Passionné avec plaisir op de foto. Ook de aanwezige partners werden vastgelegd op de foto.


Réserver

Van 25 augustus t/m 9 september serveren we het thema-menu Vive La France, een 6-gangen menu bestaande uit Franse gerechten, opgediend in Franse ambiance en begeleid door Franse wijnen. Lijkt het u leuk om het resultaat van deze proefkook zelf mee te maken, dan kunt u reserveren via onze website www.restaurant-p.nl of telefonisch op nummer +31 (6) 511 155 40. De kosten bedragen €59 p.p. exclusief drank. We hebben nog plaats op 8 en 9 september. Na afloop van deze beleving hopen we dat u zegt “je ne regrette rien”.

Gedurende de periode 11 t/m 20 augustus serveren we, naar uw keuze, een 3, 4 of 5-gangen menu waarbij u voor het hoofdgerecht keuze heeft uit vis, vlees of vegetarisch.

Au revoir,

het P team