Skip to main content

Geen Franse slag

25 augustus 2023, een broeierig warme vrijdag die begon met heel erg veel regen in Limburg. De start van ons thema-menu “Vive la France”.

Het geheel was op alle fronten zorgvuldig voorbereid; de zaal was aangekleed in Franse sfeer, de Franse oldtimers stonden voor de deur te glimmen en Franse chansons klonken uit de geluidsboxen. Theo Sarneel had zijn welkomsttoespraak talloze keren hardop in de huiskamer geoefend, kaasmeester Lou had met veel zorg zijn chariot volgeladen met een selectie aan heerlijke Franse kazen, onze sommeliers hadden de koeling gevuld met mooie Franse wijnen en de koks waren heel veel uren bezig geweest met de voorbereiding van de gerechten. Desondanks waren we met zijn allen toch wel een beetje zenuwachtig of alles zou lopen zoals we gehoopt hadden.

Tegen de avond klaarde de lucht op en kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn. De gasten werden welkom geheten en verzocht om met hun glas naar buiten te gaan en het sabreren van de flessen ‘champagne’ van dichtbij mee te maken. Dit gebruik dateert uit de tijd van Napoleon toen de soldaten de strijd in Rusland verloren hadden en de bubbels niet wilden achterlaten voor de vijand en daarom de flessen met hun zwaarden openden. En dat doen de sabreurs van Restaurant P nu ook aan de Greune Paol. Eerst kijken dat er geen fietsers of wandelaars in het schootveld aanwezig zijn en dan goed mikken zodat er geen auto’s worden beschadigd. Het ging niet altijd de eerste keer goed, blik en handveger moesten eraan te pas komen om de fietsers in Grevenbicht niet lek te laten rijden. Maar hoe feestelijk was het als de flessenhals met een mooi ploffend geluid werd weggeschoten en de heerlijke bubbels in de glazen vloeiden.

Daarna was het tijd voor een 6-gangen diner, o.a. geïnspireerd door de bekende Franse kok Paul Bocuse, bestaande uit gerechten uit de Franse keuken (hoewel er ongewild ook een buitenlander tussengeslopen was). Complimenten van onze gasten voor het diner en de bijpassende wijnen, ook de uitleg over de gerechten werd zeer gewaardeerd.

Tevreden gasten betekent ook tevreden P’s. Eigenlijk zijn we gewoon apetrots dat het weer is gelukt om onze gasten een avond te verrassen, te verwennen en ze met een blij gevoel weer naar huis te laten gaan. Dat is het moment voor de equipe van dienst om samen het glas te heffen en te proosten op een geslaagde avond. We verheugen ons op de 5 avonden die nog komen gaan, alle avonden zijn volgeboekt, u kunt dus niet meer reserveren.


En wat nu?

P’s zijn mensen op leeftijd die na het Franse geweld even een weekendje moeten bijkomen en dus zijn we gesloten in het weekend van 15 t/m 17 september.

In de periode 22 september t/m 1 oktober zullen we weer een 3, 4 of 5-gangen verrassingsmenu serveren, u kiest zelf het aantal gangen en of u vegetarisch, vis of vlees als hoofdgerecht wenst te eten. Het volledige menu kunt u bekijken op onze website (www.restaurant-p.nl) .

Vanaf 6 oktober serveren we gedurende 4 weekenden een wildmenu, vegetarisch is in die periode niet mogelijk.

Vanaf 10 november bent u welkom bij ons Candlelight dinner, u kunt dit diner ook boeken als vegetarisch menu maar we verzoeken u dit dan wel bij reservering aan te geven.

Check voor beschikbare datums onze website, we informeren u daar ook over het menu zodra dat bekend is (www.restaurant-p.nl).

Graag tot ziens, het P team