Skip to main content

Asperges

Het lijkt op een dagbesteding “creatief met courgette voor heren op leeftijd”, maar niks is minder waar. Tijdens de MEP in de maand mei waren de P-koks uren bezig met het maken van honderden pantoffeltjes voor papa en mama Asperge, die samen knus op een sushirijst-bedje lagen onder een dekentje van gerookte zalm, met de pantoffeltjes naast het bed. Met deze amuse werd het thema-menu Asperge geopend. In dit menu werden zo’n 150 kg asperges bereid als flan, salade, soep, of als hoofdgerecht, vergezeld door bijzondere crèmes, sauzen, morieljes, vis of sirloin, uiteraard daarbij mooie passende wijnen. Alle avonden waren volgeboekt, de gasten genoten en de P’s kijken trots terug op dit thema-menu.

Bent u een liefhebber van asperges en heeft u ons thema-menu gemist, dan is er een herkansing in de periode 7 t/m 30 juni want dan serveren we nog steeds een aantal aspergegerechten als onderdeel van ons 3, 4 of 5-gangen menu.


P-TV

Begin mei maakte de TV-zender Doorstart-TV.nl opnames in Restaurant P voor een thema rondom vrijwilligerswerk, de zender biedt radio- en TV-programma’s aan op social media. U kunt het P-filmpje nu ook bekijken op onze website, het geeft een mooie impressie van het reilen en zeilen in ons restaurant.


Kreeftenfestijn

Afgelopen dinsdag was het weer zover, proefkookdag Kreeft!, één van die typerende P-bijeenkomsten waar menige P reikhalzend naar uitkijkt. Op maandag togen Ardy en John richting Maastricht om de ingrediënten in te slaan voor de gerechten die zij hadden aangedragen voor de proefkook. Gewapend met een boodschappenlijst en een pak recepten struinden ze door de Hanos, aan het eind van de tour kon John het niet laten om even te ‘knuffelen’ met een cannerkreeft.

Op dinsdag was het weer dringen in de P-keuken waar de oesters, langoustines, coquilles en uiteraard de cannerkreeften lagen te wachten tot ze aan de beurt waren om op een bord gepresenteerd te worden aan het kritisch proevende gezelschap. De proevers werden niet teleurgesteld, de smaakpapillen draaiden overuren, de kelen werden rijkelijk gespoeld en het werd weer een ouderwets gezellige middag. Nu is het de beurt aan onze gasten om gedurende de gehele maand juli te genieten van een culinair 6-gangen diner bestaande uit schaal- en schelpdieren. Op onze website kunt u het volledige menu bekijken. Inmiddels zijn alle plaatsen voor dit thema-menu uitverkocht.

Screenshot


Bella Italia

Vorig jaar hebben we in augustus met veel succes de landenspecial Frankrijk georganiseerd. Dit jaar zoeken we het nog een beetje zuidelijker en hebben we gekozen voor Italië. Wie is er nu geen liefhebber van de prachtige Italiaanse steden of authentieke dorpjes, de adembenemende uitzichten, la dolce vita, en bovenal de Italiaanse keuken?

In de periode 23 augustus t/m 8 september brengen we gedurende 3 weekenden Bella Italia naar Grevenbicht. We zijn nog volop aan het puzzelen over de exacte invulling, maar u kunt alvast reserveren voor Bella Italia, wederom een 6-gangen menu (ook te boeken als vegetarisch menu), kosten €64 p.p exclusief drank.

Boeken kan via onze website (www.restaurant-p.nl) of telefonisch (+31 (6) 511 155 40). Op onze website informeren we u over de beschikbaarheid van plaatsen.

U bent onze gast, graag tot ziens, het P team